KAYSERİ / MELİKGAZİ - Soğanlı Anadolu Lisesi

Soğanlı Anadolu Lisesi

GERMİR MAH. 1769. SK. NO 6 MELİKGAZİ / KAYSERİ
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin Amaçları ışığında ; Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmek. Türkiye en başarılı okullarından biri olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Öğrencilerimizin; Bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Öğretim Şekli :TEKLİ
Doğalgaz, Kaloriferli merkezi sistem